Off-Grid Sistemler

Tüketilen elektrik sadece Güneş Panellerinden gelir. Üretilen fazla enerjiyi akülerde depolanır. Fotovoltaik sistemlerin merkezi şebekeye bağlı olmayan ve bu nedenle üretilmiş olan elektrik enerjisini depolama ihtiyacı duyan sistemdir. Şebekeden bağımsız sistemler şebekeye bağlı sistemlerden çok daha karmaşıktır.


Bir on-grid güneş enerjisi sistemi şunlardan oluşur:


  1. Güneş Panelleri: Güneş ışınlarını elektriğe dönüştüren fotovoltaik (PV) panellerdir.

  2. İnvertör: Güneş panellerinden gelen doğru akımı (DC) evinize veya işletmenize uygun alternatif akıma (AC) dönüştürür.

  3. Elektrik Şebekesi: On-grid sistemleri, evinize veya işletmenize elektrik sağlayan yerel elektrik şebekesiyle bağlanır.

  4. Net Metering: Aşırı enerji ürettiğinizde, net metreleme sayesinde enerji şebekesine geri satış yapabilirsiniz.


On-grid güneş enerjisi sistemleri, aşağıdaki avantajlara sahiptir:


  1. Düşük Maliyet: On-grid sistemleri kurmak, off-grid sistemlere göre daha düşük bir maliyetle gerçekleştirilebilir. Bu nedenle, on-grid sistemleri kurmak, evinizin veya işletmenizin elektrik faturasını azaltmanıza yardımcı olabilir.

  2. Çevre Dostu: On-grid sistemleri kullanmak, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır ve daha az karbon ayak izi bırakır.

  3. Güvenilir: On-grid sistemleri kullanmak, enerji kesintileri sırasında evinizin veya işletmenizin elektrik ihtiyacını karşılamak için enerji şebekesine güvenmenizi sağlar.

  4. Kolay Kurulum: On-grid sistemleri kurmak, off-grid sistemlere göre daha kolaydır ve profesyonel bir kurulum gerektirmez.